Βίλα Ροδοδάφνη, Κέρκυρα ©
web design by: pixelmedia.gr

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παλαιοκαστρίτσα

Η Παλαιοκαστρίτσα έχει ξεχωριστούς κολπίσκους με μικρές γραφικές παραλίες και βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. Είναι πλήρως οργανωμένη. Έχει μπλε σημαία. Μπορείτε να κάνετε θαλάσσιες δραστηριότητες,  να νοικιάσετε καραβάκια για τις υπέροχες παραλίες  «Ροβινιά», «Λιμνί» «Paradise/Χομοί», «Σπηλιές» οι οποίες δεν έχουν οδική πρόσβαση  ή να κάνετε τις βουτιές σας από το «la Grotta». Μπορείτε να επισκεφτείτε την Ι.Μ. Παλαιοκαστριτίσσης καθώς και το φρούριο του Αγγελόκαστρου.

Λιαπάδες

Στους Λιαπάδες μπορείτε να κολυμπήσετε στις δυο πανέμορφες παραλίες τους με τα βαθυγάλανα νερά. Η παραλία της «Γέφυρας» είναι η κεντρική παραλία του χωριού και παρουσιάζει τουριστική κίνηση και η δεύτερη είναι η «Ροβινιά». Απέχει 20 χλμ από την Πόλη της Κέρκυρας και μόλις λίγα χιλιόμετρα από την παλαιοκαστρίτσα. Στην παραλία της «Γέφυρας» μπορείτε επίσης να νοικιάσετε καραβάκια για τις παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας.

corfuliapades

Αγιος Γεώργιος  Πάγων

Η παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 3 χλμ και έχει αμμώδη ακτή αλλά και βότσαλα. Έχει γαλάζια σημαία. Είναι φημισμένη για τα κρύα νερά της. Μπορείτε να περάσετε με καραβάκι σε μία παραλία η οποία δεν έχει πρόσβαση με το αμάξι, που λέγεται «Porto». Στο χωριό «Πάγοι» είχε γυριστεί η ταινία «James Bond For your eyes only».

corfustgeorge

St. George

Σιδάρι

Η παραλία του Σιδαρίου βρίσκεται σε απόσταση 33 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βορεια ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και είναι αμμώδης. Έχει γαλάζια σημαία. Χαρακτηρίζεται από τους επιβλητικούς αργιλώδης βράχους. Μπορείτε να κάνετε θαλάσσιες εκδρομές όπως και να επισκεφθείτε τις «Διαπόντιους Νήσους Οθωνοί- Ερίκουσσα- Μαθράκι».

Canal d’ amour

Το μοναδικό σύμπλεγμα  από αργιλώδης βράχους  του Canal d’ amour βρίσκεται στο Σιδάρι σε απόσταση 33 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βόρεια ακτή του νησιού. Η παραλίες του σχηματίζουν ξεχωριστούς κολπίσκους με άμμο ή βοτσαλάκια. Έχετε την δυνατότητα για δωρεάν σπα χρησιμοποιώντας ως αλοιφή για το δέρμα σας την λασπώδη άμμο της παραλίας. Μπορείτε να απολαύσετε επίσης ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Αποτρυπητή

Η γραφική παραλία Αποτρυπητή βρίσκεται δίπλα από το Σιδάρι, σε απόσταση 34 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βόρεια ακτή του νησιού. Η παραλία περιβάλλεται από ογκώδες βράχους, εκτείνεται σε περίπου 300μ. και χαρακτηρίζεται από λασπώδη άμμο. Έχετε την δυνατότητα για δωρεάν σπα χρησιμοποιώντας ως αλοιφή για το δέρμα σας την λασπώδη άμμο της παραλίας.

Ακρωτήριο Δράστης

Ο Δράστης βρίσκεται σε απόσταση 36 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βορεια ακτή του νησιού. Είναι η βορειοδυτικότερη άκρη της Ελλάδας. Η παραλία του Δράστη είναι  προσβάσιμη μόνο από την θάλασσα με βάρκα. Μπορείτε όμως να επισκεφτείτε το παρατηρητήριο στην άκρη του λοφίσκου διότι είναι ένα από τα πιο μαγικά μέρη που θα πρέπει να επισκεφτείτε έστω και μόνο για την θέα του από ψηλά.

Λογγάς

Η πανέμορφη παραλία του Λογγά βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βόρεια ακτή του νησιού. Η παραλία χαρακτηρίζεται από την φυσική ομορφιά των βράχων που καταλήγουν σε μια μικρή αμμώδη ακτή μόλις 50μ. Υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο και στις Διαπόντιους Νήσους. Μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού συνδυάζοντας καλό φαγητό και ποτό.

Ρόδα

Η παραλία της Ρόδας βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βορεια ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και έχει αμμώδη ακτή. Έχει γαλάζια σημαία και είναι πλήρως οργανωμένη. Είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά, επειδή τα νερά είναι πολύ ρηχά.

Αχαράβη

Η παραλία της Αχαράβης βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βόρεια ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 5 χλμ και χαρακτηρίζεται από την ανομοιομορφία της ακτή της. Έχει γαλάζια σημαία. Είναι πλήρως οργανωμένη, το πάρκινγκ είναι εύκολο, ενώ έχετε άμεση πρόσβαση σε ταβέρνες, καφετέριες και σνακ μπαρ.

Άγιος Σπυρίδωνας

Η παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα βρίσκεται σε απόσταση 36 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βόρεια ακτή του νησιού. Έχει γαλάζια σημαία. Αριστερά της εκκλησίας ίναι η κεντρική παραλία,  η λίμνη Αντινιώτη, και η απομονωμένη παραλία «Γιαλισκάρι». Δεξιά της εκκλησίας και αφού περάσετε το γεφυράκι υπάρχουν τρεις ακόμη κολπίσκοι με κεντρική παραλία τη «Παραλία Μόλος».

Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι βρίσκεται σε απόσταση 37 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη βορεια ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και είναι αμμώδης. Έχει γαλάζια σημαία. Είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά, επειδή τα νερά είναι πολύ ρηχά.

Αυλάκι

Η παραλία Αυλάκι βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 1,5 χλμ και χαρακτηρίζεται από βότσαλα. Είναι μια οργανωμένη παραλία. Στην παραλία παρέχεται η δυνατότητα για θαλάσσιες δραστηριότητες όπως θαλάσσιο ποδήλατο, ιστιοφόρο ή serf. Μπορείτε επίσης να επιχειρήσετε μια βόλτα στον «Ερημίτη», μια προστατευόμενη περιοχή φυσικού κάλους ή να περπατήσετε μέχρι την υπέροχη παραλία «Λιμνοπούλα – Άκολη». Ίσως μία από τις ελάχιστες απομονωμένες παραλίες του νησιού.

Κασσιώπη

Στην Κασσιόπη υπάρχουν 2 κεντρικές  παραλίες: η πρώτη «Ημερολιά» με βότσαλα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του νησιού και έχει μεγάλο πλάτος. Αντίθετα η άλλη παραλία «Μπαταριά»  βρίσκεται πίσω απο το ακρωτήριο και τριγυρίζεται από μικρούς κολπίσκους. Η Κασσιόπη είναι ένα υπέροχο γραφικό λιμανάκι όπου μπορείτε να ακολουθήσετε οργανωμένες θαλάσσιες εκδρομές σε παραλίες και γαλάζιες σπηλιές.

Άγιος Στέφανος Σινιών

Ο Άγιος Στέφανος Σινιών είναι  ένα φυσικό λιμανάκι για μικρά σκάφη. Βρίσκεται σε απόσταση 28 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η ακτή είναι κατά μήκος του  χωριού Άγιος Στέφανος Σινιών και φημίζεται για το φρέσκο ψάρι.

corfuststefano

Κερασιά

Περίπου 1χλμ από τον κόλπο του Αγίου Στεφάνου, η παραλία «Κερασιά» βρίσκεται σε απόσταση 30 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 1,5 χλμ και χαρακτηρίζεται από βότσαλα. Έχει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και έχει γαλάζια σημαία. Η πρόσβαση γίνεται μόνο από τον δρόμο για τον Άγιο Στέφανο Σινιών.

corfukerasia

Κουλούρα

Η Κουλούρα είναι ακριβώς δίπλα στην παραλία «Χουχουλιό» και έχει ένα λιμανάκι όπου μπορούν να αράξουν μικρά σκάφη. Το ημικυκλικό σχήμα του μικρού κόλπου έδωσε και το όνομά στην παραλία. Βρίσκεται σε απόσταση 26,5 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην Βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η ερημική παραλία Χουχουλιό εκτείνεται σε περίπου 1 χλμ και έχει μεγάλα βότσαλα και αμμώδης ακτή. Η παραλία είναι όμορφη αλλά όχι οργανωμένη. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται και η βίλα των Ανιέλι, όπου κατά καιρούς φιλοξενούνται διάσημοι και γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο.

corfoukouloura

Καλάμι

Η παραλία Καλάμι βρίσκεται σε απόσταση 26 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 1 χλμ και έχει βότσαλα με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά και έχει γαλάζια σημαία. Το Καλάμι είναι γνωστό από τον προτεινόμενο με βραβείο Νόμπελ συγγραφέα Lawrence Durrell,  ο οποίος έζησε στο White House, και εμπνεύστηκε το «Prospero’s Cell». To White House εξακολουθεί να διατηρείται στο τέλος της παραλίας Καλάμι από τις αρχές του 20ου αιώνα.

corfukalami

Αγνή

Η Αγνή είναι ένα όμορφο ψαροχώρι με ήσυχη παραλία ενώ βρίσκεται σε απόσταση 24 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 1,5 χλμ και έχει βότσαλα με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και έχει γαλάζια σημαία. Υπάρχουν τρεις ωραίες ταβέρνες, οι οποίες όμως είναι ανοιχτές μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στην παραλία οι προβλήτες προσφέρουν αγκυροβόλιο στα πλοία που αρμενίζουν στην Αγνή. Η παραλία της Αγνής προτιμάται ως προορισμός για μικρά σκάφη.

corfuagni

Νησάκι

Η παραλία Νησάκι βρίσκεται σε απόσταση 19 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην βορειοανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 0,5 χλμ, είναι αμμώδης ακτή με μικρά βραχάκια. Έχει γαλάζια σημαία με  κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.

corfunissaki

Μπαρμπάτι

Η παραλία Μπαρμπάτι βρίσκεται σε απόσταση 17 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην ανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2 χλμ και έχει βότσαλα. Έχει  γαλάζια σημαία. Είναι πλήρως οργανωμένη και μπορείτε να κάνετε θαλάσσια sport.

corfubarbati

Ύψος

Η παραλία Ύψος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 9 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη ανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και έχει αμμώδης ακτή. Έχει γαλάζια σημαία. Είναι πλήρως οργανωμένη, ενώ αποτελεί αγαπημένη παραλία της νεολαίας με έντονη νυχτερινή ζωή.

corfuipsos

Γουβιά

Η παραλία των Γουβιών βρίσκεται σε απόσταση μόλις 6 χλμ. από  την  πόλη της Κέρκυρας δίπλα από την Μαρίνα των Γουβιών, στην ανατολική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και χαρακτηρίζεται από βοτσαλάκια και άμμο. Επίσης υπάρχει το βενετσιάνικο ναυπηγείο που κατασκευάστηκε από τους Ενετούς στη δυτική πλευρά της και ονομάζεται Govino Bay , η  σημερινή θέση του οικισμού των Γουβιών. Τα απομεινάρια του παλιού οπλοστάσιο εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόλπο των Γουβιών , και βρίσκεται περίπου 8 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας . Τα ερείπια είναι πίσω από τη σύγχρονη μαρίνα του λιμανιού των Γουβιών και διαχωρίζονται από αυτό με ένα σιδερένιο φράχτη .
Οι κίονες, οι τοίχοι και  οι καμάρες του οπλοστασίου έχουν επιβιώσει σχεδόν άθικτα, αλλά η στέγη λείπει.

 

Άγιος Γόρδιος

Η παραλία  «Άγιος Γόρδιος»  απέχει 11 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 1,5 χλμ και έχει χρυσή αμμώδη ακτή. Έχει γαλάζια σημαία. Είναι πλήρως οργανωμένη, έχει beach volley.

corfuagiosgordios

Γλυφάδα

Η κοσμοπολίτικη παραλία της «Γλυφάδας» απέχει 7 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και έχει χρυση αμμώδη ακτή. Έχει γαλάζια σημαία. Η παραλία της Γλυφάδας είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κέρκυρας και είναι πλήρως οργανωμένη.

corfuglyfada

Μυρτιώτισσα

Η παραλία της Μυρτιώτισσας απέχει 8 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο νότιο τμήμα του νησιού ακριβώς δίπλα από την παραλία της «Γλυφάδας». Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 1,5 χλμ και έχει αμμώδη ακτή με γαλαζοπράσινα νερά. Πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μοναστήρι. Είναι μια οργανωμένη παραλία. Η πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω της μεγάλης κλίσης του δρόμου. Μπορείτε να κατεβείτε μέχρι την παραλία με το αυτοκίνητο όμως μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να κατεβείτε με τα πόδια μια απόσταση 500 μ. περίπου. Στην συγκεκριμένη παραλία συχνάζουν γυμνιστές.

corfumyrtiotissa

Έρμονες

Οι Έρμονες της Κέρκυρας είναι ο τόπος του μύθου και του θρύλου. Είναι ο τόπος όπου η η Ναυσικά βρήκε το ναυαγό Οδυσσέα. Η παραλία «Έρμονες» απέχει 20 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2 χλμ και έχει αμμώδη ακτή. Έχει γαλάζια σημαία. Οι λάτρεις των καταδύσεων θα βρουν στην παραλία των Ερμόνων το ιδανικό τους καθώς λειτουργεί ένα εξαιρετικό καταδυτικό κέντρο, αφετηρία καταπληκτικών εξορμήσεων στον υπέροχο και πλούσιο σε θέαμα κερκυραϊκό βυθό.

Κοντογυαλός

Η παραλία «Κοντογυαλός» απέχει 5 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και έχει χρυσή αμμώδη ακτή. Έχει γαλάζια σημαία και αποτελεί  μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κέρκυρας και είναι πλήρως οργανωμένη.

Γέφυρα Κάιζερ

Η παραλία με τη «Γέφυρα Κάιζερ» απέχει 11 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 1χλμ,  έχει βοτσαλάκια και δεν είναι μια οργανωμένη παραλία. Η Γέφυρα Κάιζερ ένωνε το Αχίλλειο με την παραλία.

corfoukaiser

Μπενίτσες

Η παραλία «Μπενίτσες» απέχει 12 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 0,5 χλμ και έχει βοτσαλάκια. Έχει γαλάζια σημαία και είναι πλήρως οργανωμένη.

Santa Barbara

Η πανέμορφη παραλία «Santa Barbara ή Μάλτας» απέχει  39 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 3 χλμ και έχει ατελείωτη αμμώδη ακτή. Είναι πλήρως οργανωμένη.

corfusantabarbara

Μαραθιάς

Η παραλία « Μαραθιάς» απέχει 34 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και έχει αμμώδη ακτή. Έιναι πλήρως οργανωμένη.

Ίσσος – Αμμόλοφοι

Μια παραλία που δεν πρέπει να χάσετε. Η ξεχωριστή παραλία του Ίσσου απέχει  30 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και έχει αμμώδη ακτή με σχηματισμούς αμμόλοφων. Έχει γαλάζια σημαία. Αποτελλεί μια ατέλειωτη αμμουδιά με τους μοναδικούς Μεσογειακούς αμμόλοφους, το «δάσος των κέδρων» και τέλος τη «Λιμνοθάλασσα Κορισσίων». Τα καθαρά νερά και η ατελείωτη αμμουδιά προσφέρουν έναν ακίνδυνο τόπο για παιχνίδι στα παιδιά. Η περιοχή είναι προστατευμένη (Natura 2000) κι έτσι εδώ δε θα βρείτε καμιά άλλη υποδομή εκτός από ένα Δημοτικό περίπτερο. Μην χάσετε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τους αμμόλοφους.

corfouissos

Χαλικούνας

Χαλικούνας είναι η λωρίδα παραλίας που χωρίζει την λίμνη Κορισσίων από τη θάλασσα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο παραλίες ανάμεσα στη λίμνη και τη θάλασσα ο Χαλικούνας και ο  Ίσσος. Απέχει 26 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 4,5 χλμ και έχει αμμώδη ακτή. Έχει γαλάζια σημαία. Είναι δημοφιλής στους σέρφερ και kite surfers λόγω των ανέμων που φυσούν συχνά σε αυτό το μέρος του νησιού.

corfouchalikoulas

Κάβος

Η παραλία «Κάβος» απέχει  48 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στο νοτιότερο τμήμα του νησιού. Η παραλία εκτείνεται σε περίπου 2,5 χλμ και έχει αμμώδη ακτή. Το μέρος είναι πολύ φημισμένο για την νυχτερινή ζωή του.